top of page

Befektetési Folyamat

Általunk végzett ügyfélkiszolgálás

Alapértékeink

Fontosnak tartjuk, hogy filozófiánkkal és látásmódunkkal megbízóink is tudjanak azonosulni. Aminek a lényege, hogy nálunk az ügyfél kiszolgálása van a középpontban. Valljuk, hogy sikeres és rövid-és hosszútávú együttműködést akkor fogunk tudni kialakítani, ha a marketingen túl valós szakmai kompetenciákkal tudjuk támogatni megbízóink tőkepiaci elképzeléseit. Persze azért szükségünk lesz minimális szimpátiára is, hogy az első lépéseket közösen meg tudjuk tenni.

Felmérés XXI. sz. módszereivel

Az innováció és a piaci igények találkozásakor mindig olyan dolgok történnek, melyek a megbízók érdekeit szolgálják. Igényfelmérést sokféleképpen lehet végezni. Tapasztalatunk alapján az alaposság, a részletesség és a kockázatvállalás, valamint annak elemzése a legfontosabb. Saját fejlesztésű, a magyar és a nemzetközi felügyeletek előírásainak megfelelően, MIFID II-es irányelveket szem előtt tartó egyedi rendszeren keresztül készítjük. Az AOC System ügyfélnek és megbízónak egyaránt olyan segítséget nyújt, ami a magyar közvetítők tevékenysége fölé emeli tanácsadóinkat.

Igények feldolgozása

A legfontosabb feladat talán itt hárul tőkepiaci közvetítő kollégáinkra. A kiindulási pont, hogy 25 kérdést dolgozunk fel, melyek a múlt és a jelen tapasztalataira épülnek. Ezt követően kollégáink a megbízókkal közösen a jelent, a múltat és a jövőt is feltérképezik. Többször fordult elő, hogy a kérdéseinkre adott válaszok nem egyértelműek, több új kérdést vetnek fel. Ezek időt és energiát nem kímélő tisztázása, akár többszöri átbeszélése jelenti a valós versenyelőnyt.

Ajánlat felvétele

Megbízóink minden részletre kiterjedően meghatározzák számunkra, hogy milyen paraméterű befektetési lehetőséget igényelnek, szeretnek. Ezek alapján az általunk képviselt Partner Bank AG (1992-ben alapított osztrák privát bank) előnyeit tudjuk biztosítani. A Bank egyedi Fókuszkönyve segítségével megbízóink kizárólag a legjobb teljesítménnyel rendelkező befektetésekből tudnak választani. Illetve itt jön az első csavar, mert a magyar piaccal szemben nálunk találkozhatnak a Megbízóink valós idejű vagyonkezeléssel, már lakossági szinttől is. További részletekért kattintson a Fókuszkönyvre.

Utógondozás

A mai világban nem az a legnagyobb dolog, ha megszerzünk valamit, hanem ha meg is tudjuk tartani. Az utógondozás az együttműködésünk teljes idejére szól megbízóinkkal. Ma a magyar piac legnagyobb problémája a “szabadon” hagyott ügyfelek tömege, akivel “senki” nem foglalkozik vagyis senki nem érzi a motivációt, hogy meglátogasson olyan embereket, akikhez anyagi érdeke nem fűződik. Legyünk őszinték, ez van. Számomra mindig az volt a fő törekvés, ha ismerjük a problémát és lehet rá megoldást találni, akkor teremtsünk értéket. Törekvésünk, hogy folyamatos edukációval megtöltve olyan kapcsolatot biztosítsunk, tartsunk fent, ami egyedi, és minden megbízónknak biztosítja a privát banki minőséget. A megbízóink által összeállított portfólióban szereplő termékekről folyamatos tájékoztatást adunk, aktualizáljuk az adatokat. A dokumentációkat átvesszük és továbbítjuk. Amivel még tovább színesítjük utógondozási szolgáltatásunkat, a saját gyártású hírlevelek és profi szakmai csapatunk technikai elemzései.

Siker

Szívesen találkozunk bármikor megbízóinkkal, beszélgetünk és közös rendezvényekre is gyakran ellátogatunk.

bottom of page